Skrivet av: brittakarolina | 20 augusti 2016

Ögonblicken

Lösa funderingar.

Det handlar om ögonblicken. Då vi far norrut för att handla mat kan vi välja olika vägar och det vi ser förändras inte mycket annat än genom årstid och väder. Väldigt få människor är ute kring sina hus och det som rör sej är eventuella djur. Får, hästar, kalvar, kvigor och mjölkkor i olika färger och storlekar. De skapar ibland ögonblicken. Ljusbrunlurviga ungkor som trängs i ett hörn på betesmarken där en tall ger paraply i ösregnet. Åh vilken bild!! Det går inte att stanna, vägen är för smal, vi åker den här vägen hem igen så kan jag stanna en bit ifrån och gå tillbaks. På vägen tillbaks har regnet upphört och korna flyttat sej. Sitter man i bil bläddrar bilderna fort förbi och även om de flesta är kända så skapas det en dag ett synligt ögonblick. Några djur ska över vägen och fösas hem för att mjölkas, ja då måste man stanna eller en rad småhästar (vet inte om det är russ) har radat upp sej invid en väderkvarn och lyser i profil mot kalkputsen. Då vi åkte tillbaks hade hästarna vid kvarnen flyttat sej och var bara två och stod med svansarna utåt, så det blev ett annat ögonblick. Många missade ögonblick ligger kvar på näthinnan och saknas i kameran.DSCN8056

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: