Skrivet av: brittakarolina | 21 augusti 2016

Katten Spip

 

DSCN8076Den här katten har en lång historia och vi har upplevt den ibland direkt men oftast på lite håll. Att vi nu har nära kontakt på äldre dagar (både kattens och våra) beror på att Niklas och Camilla byter hus och då skulle katten slippa få det rörigt vid flytten. Vi blev kattvänner för många år sedan efter att vi trott att hundar var det enda man kunde tycka om. Det finns så många ord (sanningar?) om katter men genom att djuren är som de är, outgrundliga, är det lätt att bli lite utsvävande och kanske ha fel.

DSCN8063

Här skiner solen och Spip som är husets portvakt ligger och visar att han finns, han håller sig gärna nära där det går folk, även om han inte genast visar upp sig. Efter att ha hållit sig runt huset hela förmiddagen är katten plötsligt ingenstans och eftersom han bara är till låns vill jag veta var han är så han inte ”kommer bort” medan vi har honom. Efter ett par timmar tar jag vandringsstaven och går ut för kanske kunna locka hem honom. Det är så här en del katter gör när man börjar packa väskan för att lämna sommarstället. Och jag säger mycket tyst, jäkla katt och vi som tycker om dej så mycket . Går förbi gamla fru Jakobssons sommarhus och vidare och förbi nya tallplanteringen och mot Austre och där sticker en svart svans upp utmed vasten som går ut i Lillmyren och lugnt kommer Spip promenerande mot mej och frågar artig, var det något du ville? Åh kisse vad du skräms, precis här är rävens promenadväg, du får lov att hålla dej närmare oss.DSCN8059

Med risk för att lämna ut en för privat bild får den här komma med. Katten har förstått att man sitter på stol när man äter och när han la beslag på min stol i går och sen frågade, var är min mat, lyfte jag upp fatet och det passade.DSCN8071I dag regnar det och det är något alla är glada för, det är ett milt välgörande ljummet regn, men Spip ligger vid öppna fönstret och lyssnar när det ska sluta.

DSCN8090Då och då går han ner till köksdörren som vi öppnar och han avstår från att gå ut efter en liten sväng på den blöta bron.

DSCN8089Så här ser Spip ut när man möts face to face och det är inget djur man kommenderar till sitt och ligg.


Svar

  1. Det är mycket skönt för Spip att slippa delta i flytten. Visserligen jobbar vi så strukturerat och planerat som det bara går, men det har uppstått en massa oväntat motstånd från materien. Spip hade inte legat och sovit så fridfullt om han varit här!

    Och det där med att få sitta på en stol och äta från tallrik på bordet, det är en gammal dröm han burit på länge (men blivit förnekad). Jag misstänker att han jobbar på att bli människa.

    • Ja han har lagt sej vid fotändan i sängen de nätter han kommit in men i natt ville han ha huvudet på min kudde när jag sov så det är nog som du säger, han vill bli människa. Språket förstår han ju redan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: