Skrivet av: brittakarolina | 30 augusti 2016

Sydlig vind

DSCN8259

Efter ett par alldeles stilla dagar blåser det igen – mycket. Vinden är inte kall men det är ändå svårt att röra sig obesvärat och får man den i ryggen tvingas man småspringa framåt. Om vi ska göra en utflykt, kan den lika gärna gå till en strand där det verkligen tar i, vi har inte varit vid Faludden ännu i år. Vi prövar om det går. Vi tar vägen förbi Stockvike, där det finns ett torn för fågelskådare men någon klättring blev det inte i blåsten, havet ligger nära och härifrån var det idagt grönt, såpgrönt. Väl framme vid samlingen av paraboler, vita byggnader och ställningar ute på udden stod fem präktiga Volvobilar parkerade för här pågick arbete.

DSCN8254-001

En sån här skylt gör att man inte visar bilderna och vilket av alla märkliga torn är det som åsyftas eller är det alla?

DSCN8262Vägens slut, försommarens färger är borta och det blåser för mycket för att jag ska gå ner till bukten och leta kulflinta. DSCN8260I lä av byggnaderna har några träd växt upp, jag tror det är lönnar och de ger skugga tillräckligt och löv för att pampigt grön mossa ska få fäste på stenvasten under träden. Marken kring är annars platt och trädlös.DSCN8258En planterad talldunge bryter av betesmarken längre inåt udden, Öja kyrka skymtar längst till höger. Det var lång väg för Faluddenborna att ta sej till kyrkan.

DSCN8286

Det mörknade tidigt den här dan och när solen var på väg ner fick vi se en blå rand krypa fram i väster som lyfte den tunga regnmössan, sen blev den lysande lysande svavelgul. Strålarna letade sej upp bland molnen och det blev ett sällsynt färgspel. Allt var över på mindre än 10 minuter.DSCN8295


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: