Skrivet av: brittakarolina | 25 september 2016

Före frosten

Vi gick en bit i elljusspåret i Runby, skog på båda sidor om stigen, inte en vindpust och doft från träden som är på väg att fälla sina löv, mest aspar just här. Under den stora elledningen har man fällt träden som kan riva ner ledningarna vid kraftig blåst men buskar av olika slag brer i stället ut sej på den befriade ytan. Det lyser ljust klar-orange-rött, inte rönn eller druvfläder, vad är det?dscn8522 Det är olvon-bär, visan om olvon till midsommarkransen gör sig påmind och inte långt från de här buskarna blommar ännu midsommarblomster.

dscn8525

Stillheten är nästan bedövande, värmen gör att skogen känns som inomhus men ändå som något norrländsktdscn8526dscn8528eller kanske något mer från Mälardalen, hasselbuske lyser upp mellan granarna.

dscn8532De här mossklädda stenarna har varit ute i bloggen förr, de skiftar färg med fukt och temperatur och vilken vinkel solen solen träffar dem med.

dscn8529Och in mellan tuvorna går en smal brun stig som inte människofötter skapat.dscn8545Mängder av nypon lyser rött i de flesta buskage.

dscn8548Baldersbrå, är det de sista som ger upp?dscn8549Nej nu sätter tidlösan igång, den kommer inte hit av sej själv, man får hjälpa den och ge den möjlighet att leva hos oss men den trivs ofta, gillar läget och brer ut sej.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: