Skrivet av: brittakarolina | 09 oktober 2016

Igelbäcken – hem för bäver?

På väg till oasen i Ulriksdal passerar vi Igelbäckens genomflöde under E4 och den djupa dalgången där den är gömd för insyn, innan marken öppnar sej och bäcken forsar in i slottsparken.  Då jag gick runt i slänterna där för något år sedan gnällde jag för att man inte städade i skogen kring bäckflödet, det är ju faktiskt ett naturreservat och träden låg huller om buller på slänten ner mot vattnet.

dscn8681

Idag såg jag mängder av omkulllagda träd och en snabb blick sa att det inte var storm eller ålder som lagt ner träden – de var avgnagda. För att ta sej in i området behöver man käpp och en viss nyfikenhet, men idag saknades käppen, så det blev bara en ytlig koll.dscn8682Höga aspar har fällts, kronorna når inte ner till vattnet, så det är långt ner till ett eventuelt bygge.dscn8683Trafiken på E4 dundrar förbi bara några meter från ena sidan av ravinen.dscn8700Måste kolla om de redan byggt något nere i bäckfåran. Här kan det väl inte hindra någon om de dämmer upp lite?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: