Skrivet av: brittakarolina | 20 februari 2017

Honom har jag inte hört talas om

Ett ärende tog mej in till stan, dvs Stockholm och då måste jag passa på att se utställningen på Kulturhuset av den finske formgivaren Eerio Aarnio och samtidigt träffa Alexandra och Alfred med sin mamma. Jag brukar säja att stan är min och ingen ska kunna villa bort mej men i lördags var det nog snudd på. Kring Sergels torg finns ingen som helst ordning, det är en enda stor grävplats och stora mängder av folk som forsar fram kring kanterna och sen en demonstration nere på plattan med förstorade ljud på ett språk man inte förstår.1-dscn9576

Vi tog oss in i Kulturhuset och 4 trappor upp för en smörgås och sen en trappa till för Åskbollen.  Eero Aarnio är född 1932 och hans stolar var moderna för 50 år sedan, han lever än och här finns en genomgång av hans formgivning. För provsittning  fanns en Åskboll som det tog en stund att köa till.

1-dscn9577

1-dscn9583Äntligen ledig1-dscn9584Sådär. Måttligt kul.1-dscn9586

1-dscn9590Kan man återkalla formgivningens storhetstid? Honom har jag inte hört talas om, sa Alexandra. Är de många som man inte längre hör talas om ? Minst två nya generationer, nästan tre har sett dagens ljus sedan 60-talet.


Svar

  1. De flesta har man inte hört talas om…

  2. Inte jag heller…
    Men ”åskbollen” ser modernt ut!
    Den stora oredan är för den enda spårvagnslinjen skull och pågår så fackmässigt långsamt. Att Stockholm blev av sitt spårvagnsnät en gång var inte klokt.

    • Ja det där med spårvagnar i Stockholm är ju gulligt men jag har varit med om att köra ner med cykelhjul i spåren och efter ett antal år känna lättnad när alla spår en dag var igenfyllda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: