Skrivet av: brittakarolina | 18 mars 2017

Kring Barockparken mars 2017

Övar mej att gå själv och tar de enklaste rundorna först, idag var det dags för Barockparken det var ljust ute och  luften var alldeles stilla. Reprisen på bloggen för två år sedan visar en blommande tussilago nära ån vid den här tiden, tänk om jag skulle få syn på en idag.De gamla lindarna som haft kraft att klä sej i nya grenar är så uttrycksfulla men precis som medjätte-ekarna är det svårt att fånga storleken man upplever, när man står intill. De ganska nyplanterade träden runtomkring ser på bilden ut som tunna krattskaft men är tjockare när man kommer nära.Marken är riktigt kletig lera, ett tegelbruk låg förr i andra änden av det här fältet och där har nu växt upp ett kvarter med  nybyggda flervåningshus som heter tegelbruket och det beskrivs som ett stadsmässigt kvarter med å-läge.Där i en vall av överblivet material från parkrenoveringen lyser årets första tussilago för min del !Mycket enstaka änder rör sej i det giftiga vattnet i Väsbyån.och det är så här man mest ser dem.Grannar på andra sidan ån är en samling hus man putsar glasögonen extra när man får syn på. De går i vågor, är det jag som fått synfel eller vad har egentligen hänt? Lilla trogna C 1:an väntar vid rensdammen och vi åker hem och berättar.


Svar

 1. Kul med tussilagon, den lyser verkligen i det grå/bruna!
  Har själv inte sett till nån, dock nässelfjärilar som ”bor” på min vind och kommer fram en stund då det gassar….. 😉

  • Ja och idag med den slösande solens hjälp blir det nog fler både fjärilar och gula ögon på marken som visar sej.

   • Ja, såg bla första nyckelpigan häromdagen, det var tidigt!

 2. Efterlängtade vårtecken kom!

  • Ja det känns som om det är på gång nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: