Skrivet av: brittakarolina | 14 april 2017

Blomsterhav

Gårdagens tidning hade en liten bild på körsbärsblom i Kungsträdgården. Det är något visst med de rosa träden och jag vill se dem igen. Blommar de verkligen eller är det bara ett par grenar som slagit ut i värmen från restaurangen intill?  Bilen eller tåget in till stan? Numera blir det tåget. Det var lite småkallt och mulet men det ger inga skarpa skuggor att gå runt om man vill ta en bild.

Klarabergsgatan från stationen och rakt fram, direkt till Kungsträdgården var planen. Nej jag går in på Åhlens och kollar lite skor – väskor – dofter och ut i andra änden. Och allt jag läst sista veckan om händelserna på Drottninggatan kom emot mej som om det hänt igår. Gatan var fullpackad av folk och blomsterhav sträckte sig åt alla håll.

En vägg full med meddelanden

En märklig stillsamhet var det kring jättedrivan av blomster mitt på gatan och väggen med lappar.

Trappan vid Sergels torg hade fått ta emot stora mängder av blommor när de blev ohanterliga kring Åhlens.

  Vidare mot nästa blomhav i Kungsträdgården.Körsbärsträden blommade verkligen, inte riktigt alla men de slår nog ut helt de närmaste dagarna.

Även här var det mycket folk och visst hade det suttit bra med lite varmare luft kring de rosa skyarna.

Sen hade jag  ett ärende till i stan, jag skulle gå på bio och se en film jag förväntade mej mycket av, Sameblod. Den gick på Saga, en bio som funnits ända sedan 1937 och hela mitt liv i Stockholm. Filmen var bra och belyste en sida av sameliv som vi inte fått beskrivet förut.

Passerade Hötorget och på västra sidan fanns också ett blomsterhav men i hinkar och strax före stängningsdags reades nu rosor och tulpaner. Inte lika kul att ta upp kameran när man blir anfallen av försäljare, jag har inte lärt mej hur man hanterar det. Tog före detta smågator ner till Centralen och när jag korsade Drottninggatan låg det blommor i flera hörn än kring själva slutet av den hemska bilfärden.

 

 

 


Svar

 1. Så mycket vackra blommor i ditt inlägg! Blommor av olika slag. Tänk att jag aldrig har varit i Stockholm när körsbärsträden i Kungsträdgården blommar. Det skulle jag vilja uppleva.
  Ha en Glad Påsk!
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid, det tog faktiskt några år innan jag förstod att det var något att se.Men du har säkert tre veckor på dej att göra dej ett ärende till Stockholm och se lite annat också. En trevlig Påsk önskar jag dej också! Långfredagshälsningar Britta

 2. Väldigt fina bilder, det är bra med mulet väder för färgerna, det syns!
  Var alltid på plats i Kungsan förr ang. Sakura-blommningen, får se om det blir en sväng även i år. ‘Körsbärsblommans dag’ med Japanska förtecken är visst den 22:a i år, så de borde vara kvar då – de fina små blommorna! 😉

 3. Googlade och hittade ditt inlägg från Sergels Torg där min favoritbutik skymtas i bakgrunden 🙂
  Helt klart värd ett besök om man är ute efter exklusiva klockor i Stockholm: https://franksur.se


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: