Skrivet av: brittakarolina | 15 april 2017

Askan på plats

Alexandra har tagit alla bilder utom två, där Niklas är upphovet.

Lasses aska fick ett datum i påskveckan för gravsättning, det råkade bara bli så. Vi, Karins och Niklas familjer träffades utanför Eds kyrka i tisdags, det var en blåsig och kall dag.  Vi  fick hämta urnan i kyrkan där vaktmästaren hade placerat den framme vid altaret.

Den hade en alldeles särskild tyngd och medan kyrkklockorna ringde bar vi ut den, en bit var till gravplatsen där man grävt ett djupt runt hål.

Vi blev tre som sänkte urnan och sen var det meningen att de som sköter kyrkogården gör resten. Det kändes fel att bara gå därifrån så vaktmästaren bad en ung man med traktor och skopa att komma med sand och jord så vi fick fylla igen graven.

Den första planteringen.                                     foto:Niklas

Vi klädde på graven en mössa av småblommiga penséer (violer ?) och mannen med traktorn lovade att fixa till om jorden sjönk ihop mycket. Jag tror vi hade med oss Lasses samtycke om det mesta även om vi gjort ett litet avsteg från hans önskan.

Efteråt for vi till Rappnes oas för kaffe och en tårtbit, det tror vi också att Lasse skulle ha gillat.Alfred i växthuset

Lite orolig är jag väl att bloggen ska lägga sordin på glad påskstämning. Men det är ju inte förrän i natt den verkliga glädjeyran med påskpussar ska börja. Så jag hoppas att alla ändå ska få uppleva, den Glada Påsken!

 

foto:Niklas


Svar

  1. <3<3<3
    Får önska en Glad Påsk ändå på bästa sättet kram Mella ❤

  2. Så skönt att veta att Lasse har kommit på plats och har fått en fin vårplantering. Jag minns känslan när vi hade Åkes urnnedsättning.
    Ha en fin fortsättning på påsken!
    Kram, Ingrid

  3. Tack Ingrid, ja man får liksom inget riktigt lugn så länge askan står på en hylla hos vaktmästaren. Påsken är stilla, kylig och vit och en grannfru ringde på med en varm bit nybakad kaka som jag nu mumsat i mig till kaffet. God fortsättning och påskhälsningar, Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: