Skrivet av: brittakarolina | 18 april 2017

Sveavägen

Råkade komma förbi Stadsbiblioteket på Sveavägen i dag och såg att pilarna hade börjat slå ut, ännu inte lika mycket som för två år sedan och i stället för ösregn kom det idag spridda snöflingor. Området kring dammen och kullen med kentauren håller på att omvandlas eller renoveras, så det var en inhägnad arbetsplats med mycket bråte

Men Stadsbiblioteket från 1928 låg där pampigare än någonsin, till synes oberörd av alla spekulationer kring om-och tillbyggnader. Kentauren av Sigrid Fridman uppe på Observatoriekullen kom 1939 efter flera års häftig debatt.Här är ingången till barn och ungdomsavdelningen som hade en färgstark föreståndarinna 1940-1945, någon från den tiden måste ha beskrivit henne någonstans, kan tänka mej att hon finns i väggarna därinne. Vad hette hon och hur länge fanns hon?

En man med hund väntar på någonpå lunchsällskapetPilarna är ännu gulgröna och det snöar av och till.

Vem kan ana att de här husen har två hela våningar ner under gatan som minne från tiden innan Sveavägen fylldes upp till den höjd den nu har.


Svar

  1. Så fina bilder! Allt är sent i år, för det är så kallt om nätterna och snöar om dagarna. Nu vill vi ha lite vårvärme.
    Kram, Ingrid

  2. Det vill sej inte riktigt med våren och idag såg jag magnoliablommor som slagit ut och som sedan frusit och hängde som bruna trasor och även knopparna var brunstrimmiga. Och vi kan bara sitta här och längta efter värmen. Hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: