Skrivet av: brittakarolina | 05 december 2017

Souvenirer

Brittakarolina's Blog

I dag föll något med en duns i golvet då jag låste upp ytterdörren, vad var det?  Där låg S:t Marcuslejonet av brons (eller annan tung gulaktig legering) från Venedig, stroppen som hållit lejonet hängande i nyckelringen hade nötts av helt, hade inte trott att den skulle kunna gå av.

Souvenir vet väl alla vad det är, något som hjälper en att minnas. Ordet säger inget om värdet på det som får en att minnas, det kan vara allt från några strandstenar till något som kostat en förmögenhet. Men då man ser eller hanterar souveniren, öppnar den minnet och man är åter i en situation eller på en plats där något varit  värt att komma ihåg.

Marcuslejonet är en souvenir från Venedig, jag har varit där flera gånger och varje gång har det varit en minnesvärd resa men den som står fram som RESAN var år 2000 då jag fick…

Visa originalinlägg 197 fler ord


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: