Skrivet av: brittakarolina | 25 januari 2018

Hurra för Radiotjänst !

För en vecka sedan fick jag en påminnelse från Radiotjänst att jag inte betalat avgiften. Sen hade man plussat på räkningen med 75:- i förseningsavgift. Jag hade inte fått någon första räkning. Var gör Postnord av alla räkningar som aldrig når adressaten, kör de direkt till sopförbränningen med dem??  Att klaga hos Postnord är helt meningslöst, då finns de inte och ännu mindre svarar de och säger, vi beklagar.

Jag drog bort de 75:- extra kronorna och betalade räkningen, lade med ett par rader och berättade varför och trodde att olydigheten skulle straffa sig. 75:- är faktiskt taffligt att behöva ge ut för något man inte orsakat.

I dag fick jag brev från Radiotjänst med det snirklade R – et utanpå kuvertet och kundtjänsten hälsar vänligt att de tagit bort påminnelsen och fakturan är till fullo betald !!  Jag tappade hakan men blev förstås glad.

Gick ut i skogen för att hämta lav, säg inte att det tar 100 år för att reparera skadan jag gör, det vaxer faktiskt tillbaks rätt fort och sen kommer mossan och täcker över alltsammans. Den vanliga stenlaven  ger bruna färger och helt utan kemiska betmedel. Doften när man kokar är härlig men ganska nyligen har jag läst att Linné som var rätt rakt på sak sagt om färgen att…., märkligt han använde ju gärna latin så man inte förstod riktigt om det kom för nära. Jag måste leta upp var jag läste det.

När sprack stenen? Hördes det eller  smög den som med snigeldynamit? Fick den hjälp med klyvningen?


Svar

 1. Aha så du färgar garnerna själv också- till väven!.Det var ju roligt att Radiotjänst visade sig vara så mänsklig. Bra att du drog av de 75 kronorna direkt utan kompromisser. Det där med Linné och språket var intressant. han hade faktiskt latinet att tillgå, men valde alltså att inte översätta denna gång! Hoppas du får en fin helg.

  • Tack Eva, ja jag färgar garn och det konstiga är att jag inte förrän sent fattat att min morfar som jag aldrig sett eller hört få historier kring, var färgare. Det var också min farmors far och honom har jag bara sett som namn i släktforskningen. Tänk vad mycket man skulle kunna få veta om man möttes.
   En halkfri helg önskar jag dig med en hälsning i skymningen Britta

 2. Så trevligt av Radiotjänst att höra av sig och så bra att du bloggade om det, för äras de som äras bör. Vi är så snabba att kritisera, men inte lika snabba att berätta om det som är bra och fungerar.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Hej Ingrid och tack, jag har just läst att man ska öva sig att varje kväll hitta tre saker man har anledning att vara tacksam för, då får man lättare att hitta sig själv. Brevet från Radiotjänst var en av tre igår, nu gäller det att hitta tre nya idag. Hoppas du får en mild helg med hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: