Skrivet av: brittakarolina | 27 januari 2018

Garn och färg

Annika Ekdahl

Den 6 november skrev jag i bloggen Allhelgona att jag sett Annika Ekdahls utställning av vävnader på Valdemarsudde. Då satt jag fortfarande och väntade på varpgarnet som var på väg till min gamla vävstol.

Vad jag såg på väggarna i den stora hallen på översta våningen var överväldigande, vävnader i kolossalformat vävda av en person. Något jag inte tänkte på när jag var där var, hur har hon grejat baksidan? Det finns inte en kvadratdecimeter i samma färg, alla färgbyten måste ha skapat behov av att fästa trådar. 

Parkteatern   300 x 300  Värmlands Muséum 

Darlings   100 x 300  Falkenbergs kommunFollow me – Shine   205 x 300   Placerad  vid Högskolen i Oslo och Akershus

Utställningen har kort tid kvar, gå och se den, katalogen är fin, den har bra bilder och många är från själva tillkomsten av bilderna. Vi har inte kunnat se så värst många gobelänger utställda under senare år, är det här starten på en ny trend, har glömskan återigen begravt tillräckligt mycket och lagom länge för att nya generationer ska upptäcka vad garn och färg kan ge.


Svar

  1. Tack för påminnelsen. Har inte hunnit dit ännu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: