Skrivet av: brittakarolina | 09 mars 2018

Lyft för Upplands Väsby?

Plusgrader ute och mycket snö att smälta ner. En daglig promenad är ju så bra men vart går man och åt vilket håll riktar man blicken i det här väglaget och med alla byggarbetsplatser runt hörnet. Många ställen där man trodde att det inte fanns plats för flera hus är på väg att rymma hela nya stadsdelar och vi glömmer fort hur det såg ut innan grävskoporna möblerade om. Arbetsområdena är avstängda men man kan ändå se att något rör sig där och det är kranarna som bär iväg med olika last. När man kollar vem som kör kranen ser man ingen, jo en liten gubbe med en ask på magen inte större än en reseradio, det är kranens husse som med fingrarna får kranen att gå dit han vill. Så nytt är det väl inte med fjärrstyrning, men jag har inte riktigt vant mej eller är fortfarande imponerad av att det går.

Nu ska det förtätas.

Förarbetet med ledningar och rör har hållit Dragonvägen avstängd i ett år och nu är husen på gång.

Tyst kommer de tunga elementen nedsvävande från ovan.

Inget spring med skottkärror eller annat tungt

Samma kran fast från andra sidan

Och här ett annat lyft och en annan kran. Att se den här fälla ut sig och sen till slut veckla ihop sig är att beskåda ett tekniskt underverk.  Här skickas en kille upp för att göra något med en inglasad balkong i vårt hus. All styrning  fixas av personen med styrlådan.


Svar

  1. Det har hänt en del sedan mursmäckorna sprang uppför byggstegarna med lass av tegelsten och hela byggsvängen var rena hantverket.

  2. För dom som är födda kring sista sekelskiftet är det väl inget märkvärdigt men för en som hängt med lite längre är det ju mycket som förvandlats till något man knappt tror.

  3. Har också studerat dylika byggen på nära håll. Man blir imponerad av männen med låda på magen. Snart är det kanske robotar som sköter det hela. Skrämmande!?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: