Skrivet av: brittakarolina | 20 april 2018

Nattfjäril

Nattfjäril
Lampan över ytterdörren lyser på natten och på morgonen kan man hitta nattfjärilar med olika förklädnader parkerade på husväggen eller dörren. I morse satt något som liknade ett täljspån på köksdörren och såg ut som en pinne som någon skurit i men som kastats. När den satt på dörren hade den alla benen utfällda och man såg att den förmodligen var levande men ljuset låg fel för att fotografera den, så jag lyfte in den i köket på ett skrivblock. Då drog den in benen och blev verkligen som en bit träpinne och rullade runt som en liten grenbit. När jag skulle titta på den någon timme efteråt var den borta. Vad handlar det om för tid när en insekt skapat sin förklädnad till en träbit med knivspår? Det måste ju ha funnits just täljspån när den förklädnaden kunde ge överlevnad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: