Skrivet av: brittakarolina | 25 maj 2018

En sommarvecka i maj

Ett upprop på facebook samlade 11 personer i biblioteket en tisdagkväll för att bilda en grupp som med handarbete som gemensam prat-ingång ge invandrare möjlighet att möta och använda svenska språket. De som har små barn har få möjligheter att komma ut och de får inte många svenska kontakter. Ta barnen med och kom !  Biblioteket upplåter lokal. Vi fick presentera oss och berätta vad vi hade att komma med och jag glömde faktiskt att säga vad som lockat mig väl så mycket som att prata kring maskor på en sticka, var utsikten att kanske få lära mig något själv som jag inte visste förut. Jag vet hur vi på 70-talet när alla textiltekniker var glömda och bortstädade, jagade farmödrar och mostrar att berätta hur de gjorde med tekniker som är nästan omöjliga att lära sig av teckningar, någon måste handgripligen visa. Men det är inte 70-tal längre, jag ser i alla fall fram emot nya möten.

Gräsplanteringar utmed Centralvägen.

Årets vår-blomster-grytor ger associationer till nedbrunnen brasa med glöd kvar

Rönnarna på Hugo Sabels torg har ökat i omfång.

Tulpanernas tid är ute och nu ropar växterna på vatten.

Gåsen av Thomas Qvarsebo i Dalens sjukhusträdgård

En annan dag fick jag vara med på en konsert i Dalens sjukhusträdgård.  Strålande sol och i doft av syren var trädgården fylld av patienter och personal. En gång i veckan bjuds levande musik och olika varje gång. Kan man vara ute är det fint men annars har man en lokal inomhus för kyligare tider. Musiken gick direkt in, Taube, Dan Andersson och  gamla visor som den åldriga publiken hade i blodomloppet. Det var otroligt fint och tårarna gick inte att hejda, de bara rann. Ingen fotografering tillåten, men vilka ögonblick !

Hasse Larsson kontrabas,

Musikstunden är slut, alla har rullat in igen och inte ett spår syns efter den förtätade timmen, var det en dröm?

Och idag har jag tvättat bilen, dammsugit den och skurat golvmattorna så det ser ut som om jag är en ordentligt person, när jag bli granskad av mina skottar.  De får inte tveka om de blir bjudna på skjuts. När jag körde ur garaget ringde videvisan av Zacharias Topelius i huvudet när jag tittade upp på träden. Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står och här blommar rönnarna så mycket de orkar och det är redan sommar.

Visserligen en Koreansk variant – men ändå rönn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: