Skrivet av: brittakarolina | 04 juli 2018

Göteborgs Botaniska

Efter den här resan, vet jag precis hur man ska göra, det visste jag inte när jag hoppade iväg och trodde att det gick att vara spontan , man ska ha plan b och c och d. Efter att ha kört omkring med den nya iphonens kommando ropande i knäet, blev bilen trött, kopplingen sa nej och jag började oroa mig. Det fick till resultat att bilen nu bogserats till en verkstad, jag har bokat ännu en natt på hotellet och sen får vi se vad som händer.

Två rara bärgare sa att de inte ville släppa iväg mig med den dåliga kopplingen så det var bara att gilla läget och se den åka på egen utflykt.

.Besöket i Botaniska trädgården var fint, anledningen till att jag är här och en bättre dag hade aldrig kunnat uppstå. Alla växter hade maximal storlek både perenner, träd och ja allt det planterade och överallt fanns något som lyste och lockade. Klippträdgården som jag nog var mest nyfiken på var ett stort äventyr med forsar och lång stentunnel under forsen, många trappor och många rum och utsökt planterat .

Här presenteras trädgårdens vänförening ganska nära ingången

 

Man har gjort ett program av den vilda delen i trädgården.

 

Jättelika Rhododendronbuskage i Rhododendrondalen och rum med bänkar inne i buskarna

en grottgång i klippträdgården

En kopp kaffe hör till ett trädgårdsbesök och när jag satte mig ute med koppen och en sockerkaksskiva blev jag genast inringad av två ekorrar, två kajor och en talgoxe. Ekorrar är jag förtjust i men de här var riktigt fräcka. Först slogs de inbördes om smulorna, sen hoppade de upp och hämtade på tallriken när man tittade åt annat håll. Det slutade med att vi drog båda i sockerkakan och sen var den inte kul att äta. Kajorna väntade tålmodigt och talgoxen likaså och verkade vänta på att någon sa varsågod.

 

Här är det ejdrar som stoppar trafiken.

 


Svar

 1. Botaniska trädgården är en underbar anläggning. Ett måste varje gång man besöker Göteborg under sommarhalvåret. Fräcka fåglar. Vilket äventyr med bilen. Bärgarna ser verkligen sympatiska ut. Hoppas det ordnar sig till det bästa.

  • Tack Eva, bilen är klar och får hämtas men en vardag. For hem med tåg för att invänta reparationen och allt märkligt som händer nu är för mej första gången. Att åka tåg t.ex. är inte som förr att leta upp en kupé och fråga om det är någon sittplats ledig. Bara att köpa en biljett, förr en liten hård kartongbit som konduktören klippte hål i, finns inte mer, man köper på nätet och visar upp en krumelur i mobilen, när en konduktör i moderiktig dress, inte uniform, pressar sig genom vagnar med folk som sitter på varandra och inte kan röra sig, värre än i ett flygplan. Egentligen blir inget tråkigt, allt är nytt när man själv fixat sin förflyttning i många år.

   • Vilket äventyr detta blev. Det är lite skrämmande att läsa om din tågresa. Själv har jag slutat resa. Tror jag i alla fall. Jag orkar inte sätta mig in i alla dessa nymodigheter. Sist jag gjorde en flygresa blev en hemsk upplevelse med alla kontroller. Det var inte alls trevligt. Hoppas du får hem bilen nu utan för mycket trassel.

 2. hej Britta
  Ja plan b är alltid bra att ha. Hoppas det ordnar sig. Just nu är min plan b att skriva mail och kommentarer. Sitter och väntar på min man som skulle hämta vår bil i garaget. Tyvärr var batteriet slut så nu väntar vi på nytt batteri.

  Instämmer i att Botaniska trädgården i Goteborg är härligt. Vi brukade promenera upp i Änggårdsbergen.
  Nu blommar linet på min altan. Tråkigt att du måste sluta med lin.
  Hälsningar Lena

  • Vad tänker du göra med linet? Vackra buketter med fröställningarna eller kransar? Ta fram fröna och strö på morgonmüslin? Röta linet? I så fall, vattenröta, det blir inte lika aggressivt för lungorna, mögelsporerna från det landrötade är inte alls bra. Hälsningar Britta

 3. Vilket äventyr… ! Se mitt inlägg 180416 om Citroen/Peugeot, uppdaterade just lite där. 😀


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: