Skrivet av: brittakarolina | 06 juli 2018

Kvällsljud runt kasernen

DSCN0272Ett par kvällar kan avsätta starka intryck. Två ljumma sommarkvällar utan blåst, fönstren utåt vattnet vidöppna och trutar som skriker hjärtskärande med olika röster. Örnen av plast struntade de antagligen i och sina ägg hade de lagt på taken ändå, det stod SMHI på grannhuset. Nu var äggen  kläckta och raggiga brungrå ungar stolpade kring till synes ensamma på gräsplättarna runt husen. Och de stora cirklade runt som ett tak ovanför och skrek. Sång var det inte men ljudet kändes angeläget på något vis. Det blev starkare när solen dalade men prick klockan elva var det tyst. Då lyste något bakom träden och rörde sig, sen kom ett ihåligt bröl som fyllde luften och en bra bit upp, en stor båt och ett stort ljud. Den och någon annan båt tutade sen flera gånger och jag som är landkrabba tycker det var häftigt, hur bildas det enorma ljudet? Ånga kan det väl inte vara för ångbåtar är väl utdöda (nästan)?

Två spanareInnanför bryggorna

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: