Skrivet av: brittakarolina | 12 juli 2018

Kvarndammens vandrarhem vid långa vägen till Gotland.

Bilen bärgades och jag fick beskedet att verkstaden behövde minst två dagar för att åtgärda den. Köpte en billig biljett hem, avbeställde båtbiljetten och tog mig upp på tåget med två blytunga väskor. Tyngd och antal väskor har aldrig besvärat när man kör själv. Fick ett meddelande att bilen blev färdig och kunde hämtas redan nästa dag, men jag satt redan på tåget. Det blev ett oplanerat besök i den städade lägenheten och jag som vinkat av alla gick nu och spökade och undrade hur krukväxterna skulle klara sig i bilen i flera dagar.

Att boka om en färjebiljett till Gotland just den här veckan visade sig svårt och inte lättare från Oskarshamn och först på onsdag fanns en möjlighet att komma över. Letade på nätet efter tåg och den här gången fick det gå fort, så det blev snabbtåg och första klass. Har aldrig prövat någondera och det vore kul att få uppleva det, innan den stora resan är slut. Det var som att åka i en stor mjuk toffel och jag fick också pröva att stå på linjen och vänta ett par gånger men det blev bara en halvtimme extra.

Hittade bilverkstaden och lyckades ta mig ur Göteborg på en enda tutning, Jag kör aldrig mer bil i Göteborg, ett ganska lätt löfte att hålla.

Sen var det bara att köra väg 40 till Jönköping med supervackra kurvor och backar och vidare mot Oskarshamn, också en fin väg. Alla vägarbeten som pågått de senaste åren var som bortblåsta och bilen gick som om den var ny.

Stannade i Vetlanda på Kvarndammens vandrarhem en natt, det blev en repris från förra årets septemberbesök i tidsbrunnen. Den här gången räckte inte vattnet i dammen till för att ge det fina vattenfallet i kanalen och omvägen för fiskar som inte kunde ta trappan upp var helt torrlagd.

Fallet från Kvarndammen

Den torrlagda omvägen för dem som inte kan hoppa uppför fallet

Spegling i Kvarndammen

Dammkanten

Den gamla stenbron över kanalen

Gick till gamla kyrkogården och där var de gamla gravarna planterade med röda begonior

Efter antilavbehandlingen lyser färgaren Hultquists sten som alldeles ny

Sen var det bara ca tio mil kvar till Oskarshamn och jag tyckte jag hade god tid men kom ändå som näst sist innanför grindarna som benhårt stängs 20 minuter före avgång.

Påfösare med osynliga piskor i händerna

Ombord – längst ner längst bak.

 

 


Svar

  1. Vilka äventyr du är med om. Ser trevligt ut med vandrarhemmet och omgivningarna.

    • Ja lite hemtrevligt är det och det känns som om det är bråttom att ta vara på att det ännu finns.

  2. Hur gick det för krukväxterna?

    • De slokade och var kruttorra, hade en liten vattenflaska i bilen och hällde fort i krukan med julgranen och sen hämtade jag mer och de andra fick också. De tog sej och nu står de på bänken utanför tvättrummet och ser rätt nöjda ut.

  3. Mera äventyr än de flesta har! 😀

    • Ja Mats, jag har inte letat upp det här äventyret för att jag längtat efter det men det är fantastiskt kul att ändå kunna fixa det trots att Lasse fattas. Han gjorde mig stark och jag kämpade för oss båda men drömmen om att pipa iväg till Frankrike har jag faktiskt lagt åt sidan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: