Skrivet av: brittakarolina | 13 juli 2018

Nästan allt är som vanligt

Värmen är väl ovanlig men annars känner jag igen det mesta. I går visade sig en regnbåge, inte den färggrannaste men ändå en båge. Några droppar regn blötte ner trägolvet utanför huset men det dunstade rätt fort.

Tyckte jag såg en räv med höga bakben som jagade en rabbis i går kväll bland enarna neråt myren.  Rabbisarna lever trots torkan och har nu  samma brungrå färg som marken, de är svåra att få syn på genom att de sitter väldigt stilla.

I de täta snåren där en gång ett aldrig så litet hus ståttt med några bärbuskar kring, har hallon och vinbär, röda och vita spritt sig och tillsammans med hallon, salmbär och nässlor bildar de ogenomtränglig grönska. Vår tomt var en gång överväxt av sådant och vissa delar är fortfarande ”vilda”. Det har hänt att några vinbär mognat men vi har inte hunnit smaka på dem för småfåglarna har varit före. I år är markerna med snår röda av vinbär, bären sitter kvar överallt, har bärätande fåglar flytt värmen eller dött?

Snåret hos oss kommer ibland med överraskningar, åkertistel med rötter djupare ner än fem spaddjup har vi vant oss vid men i år blommar tre granna vägtistlar plötsligt och de har rabbisarna sparat.

I går passerade jag ett lilablommande fält och jag hann se att det inte var klöver. Läste på kvällen, jag tror det var Henriette som fick svar på frågan, det var honungsfacelia. Odlas som bimat men används som gröngödsling. Måste stanna upp idag och titta en gång till

Det fanns inga bin bland blomsterbesökarna, enbart humlor av olika storlekar och en del vita fjärilar.

På andra sidan vägen låg korna och vilade, betet såg avgnagt ut.

Och när det svalnar framåt kvällen sveper jag om mej lite gotlandsrosor från Gimbrings stickeri.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: