Skrivet av: brittakarolina | 20 juli 2018

Vädret

Det som är mest aktuellt sedan en tid är vädret, vad blir det för väder idag, blir det något regn osv.  Från köksfönstret ser vi norrut och i vinkeln som bildas av trädkronorna på sandfälten kan vi se mer än blå himmel.

Där såg vi första gången de tumlande örnarna på hösten och i går såg jag en rökpelare, först grå sedan svart som blev större och större.  Hoppade in i bilen för att fort kolla om den var nära eller längre bort, det är svårt att avgöra ibland. Tog med den nya iphonen, som jag inte riktigt är hemma med än och försökte ringa 112 men de sa bara att jag ringt fel nummer. Ringde Karin och bad henne larma och sen mötte jag en bil där någon satt och ringde och för första gången hälsade jag på en granne, som stod utanför sitt hus med sin eller någon annans familj och grunnade på var röken kom från. Karin ringde och sa att rädningstjänst var på väg, sen vände jag och åkte hem, kollade nätet och såg att de hade en gräsbrand i Klintehamn, men det är bra mycket längre bort. Röken bredde ut sig och nådde fram till stugan och röklukten gjorde branden mer påtaglig. En balpackare hade tagit eld av någon stengnista och det blev gräsbrand , den svarta röken kom väl från de brända däcken men den branden begränsades rätt snart och det gick att sova.

I morse fanns inte minsta hopp om regn  för oss på himlen men  jag såg i vinkeln att molnen trängdes norrut  och då tänkte jag att om inte regnet komer till mig så ska då jag försöka komma till regnet, packade regnjacka i bilen och for i molnens riktning. Vek av vid Fide in på kustvägen mot Klintehamn och vid Hablingbo mörknade det och de första dropparna landade på rutan!

Efter en liten stund blev det en rejäl skur

Härligt, vägen blev blöt en bra bit men sen var det över. Svängde upp mot Hemse och där var det vattenpölar, så de hade fått en stor skvätt, läste sedan att de fått 27 mm och det redan igår. Det doftade friskt i Hemse och träden var klart gröna på torget

Vårtbitaren sitter på dörrfönstret till tvättrummet, många växter har tappat sin färg eller torkat bort helt men insekterna behåller sina trots värmen och torkan..


Svar

  1. Jag var på Kupan i Klintehamn och jobbade när det där åskmolnet drog in, men inte fick vi något regn, bara några stänk och sedan ljusnade det igen. Det är bara att gratulera Hemse.
    Ha en skön helg!
    Kram, Ingrid

    • Hej Ingrid, någon gång i det här livet vore det roligt att leta upp dig i Klintehamn men inte när värmen klämmer ihop hjärnan som nu. Klintehamn hade stor betydelse för bönderna på 40-50-talen och var dit vår bonde for på sin traktor när bilen stod magasinerad i en lada. Hej och ha en skön helg med lite skugga önskar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: