Skrivet av: brittakarolina | 31 juli 2018

Det är här det blommar

Denna sommar serverar den ena prövningen efter den andra. När jag kom hem från ön och fyllt tvättmaskinen med tvätt som jag inte vågat låta Gotlandsmaskinen ta hand om, trodde jag att jag klarat ett hinder. Sen satte jag mig ner på  lördagskvällen och såg på TV som en riktig soffpotatis. Prick klockan 11 stängde alla kanaler av och skapade snöfall i rutan. Samtidigt försvann Comhems bredband och delar av vad mobilen hämtade på en server. Den här gången kunde jag ändå använda mobilen för att ta mig ut på nätet .  Efter att ha köat  hos Comhem fick jag veta att flera hade samma bekymmer och de skickade ut en felsökare. På den vägen är det.

Jag for till Eds kyrkogård för att kolla hur torkan hanterat det planterade, Karin och jag satte en ros på Lasses grav för några veckor sedan och sen for jag till Gotland. Jag trodde nog att den inte överlevt de heta veckorna, men den levde och hade bladrosetter utmed de tre stjälkarna. De gamla lindarna hade täckt gräsmattorna med sina fallna blomställningar men man hade haft bevattning på, så grönt gräs tog sig igenom och inget såg torrt ut.  Blommorna på alla gravarna var praktfulla och färgerna var på topp och alla var olika.  Vill man se blomster med färg som inte torkat bort, så är det här de finns att se.


Svar

 1. Hoppas det ordnar sig med Comhem. Vi hade strömavbrott i hela huset idag. Man är tacksam att man i alla fall kommer ut på mobilnätet. Det är ruskigt så sårbart samhället är utan uppkoppling. De verkar sköta växtligheten på kyrkogården bra. Det blommar ju så vackert.

  • Ja visst är det känsligt. Man blir bortkopplad på nolltid. Förr fanns det ju ändå telefonkiosker man kunde gå ut och ringa i om man kunde leta upp ett par tjugofemöringar men vad gör man nu om allt klipps av ?

 2. Fibernäten och dess likar som Comhem m.fl är ganska känsliga, det är ju så många saker som skall fungera på vägen till varje hushåll. 3G/4G master inte riktigt lika känsligt då det är trådlöst till användarna, mitt recept för oss som inte har ”koppartelefon” längre: Ha alltid ett kontantkort tillgängligt om det vanliga abonnemanget skulle slås ut, sannolikheten för att två operatörers nät slås ut är mindre. Dock bör man kolla tex här nedan, vilka operatörer som använder vilka nät, en del delar nät!:
  http://www.mobiloperatorer.se/blandat/vilka-mobiloperatorer-delar-nat-har-ar-listan

  • Tack Mats för att du läser, vet mycket och vill stötta. Nu låter jag Comhems felsökare leta efter felet som (man säger) drabbat fler än mig. Jag tänker inte dö som en hopplöst omkullseglad nätverkshaverist utan strävar efter att vara habil på så många andra områden som möjligt och försöker vara överens med dem som har rimliga krav på mig (elverk, TV-licens, avloppstömmare och sophämtare,skatteverket m.fl. m.fl). Vi har inte hunnit mer än börja leva utan den förhatliga klassindelningen som existerade under tidigare århundraden, förrän vi sitter med en nyskapad klassindelning, där vi som jobbade för att bli av med den förra, hamnat i lägsta och mest oönskade klassen: Den åldrande delen av befolkningen, de som inte vill använda dator, vill hämta pengar på banken och vad det nu är mer som de gamla inte vill och inte vill lära sig, de vill inte lära sig simma i mobilträsket. Vi har blivit ett ”Dom”. Enda trösten är att även unga med kristallklara hjärnor har bara en väg att gå, mot ett dom på slutet. De här reflexionerna är inte riktade mot dig Mats, de bara trängs och det vore fint att hitta en valfrihetens väg för alla utan att vi hamnar i en grupp som anses utgöra ett hinder och ett hinder för vad?

 3. Förstår vad du menar, problemet för de som bestämmer är att du och en del andra ”gamla människor” fortfarande förstår, har tankar och är mycket smartare än genomsnittet av dagens ”vill-ha” generation. Detta stämme inte med deras påhittade ”värdegrund!” Men de gamla räknas inte i detta land och är inte ”coola” så det är ett stort dilemma, men mest bara i Sverige skulle jag tro ! Landet som nedmonteringen redan började vid ”Du-reformen och ”lika till alla”! (Men mera till politikerna och ”eliten”!) Jag stoppar där då +30c inte gör saken bättre direkt! 😉
  Mina förslag om teknik är som du förstått bara av välvilja att lösa ett problem, jag är nämligen en problemlösare vad gäller sådant! 😉

 4. Ja Mats det är fint att hitta någon som vill lösa ens problem och den här gången lät jag tiden gå och litade på meddelandet från Comhem. Något grejade de och i morse kom bilden på TV:n tillbaks och likaså bredbandet. Hoppas det består ett tag, anar att vi lever lite lösligt för det pågår väldiga ommöbleringar under jord i samband med byggen av nya stadsdelar kring oss. Ett fint veckoslut med svalare luft önskar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: