Skrivet av: brittakarolina | 14 oktober 2018

Väsbyån finns den kvar?

Söndag med strålande sol, jag möter människor på gångvägen som hittat tillbaks till sommarkläderna, bara armar och bara ryggar och jag går den vanliga vägen utmed ån. Solen står lågt och det har hunnit bli eftermiddag, solen går rätt in i ögonen så jag ser inte dem jag möter. Men alla hejar, det har man inte alltid gjort i Väsby och jag blir inte klok på om det beror på att jag ser gammal ut eller om man blivit mindre rädd för att säga hej till främlingar, trevligt är det i alla fall. 
Jag vill att det ska vara mycket vatten i ån, men det är det inte. Parkavdelningen har klippt gräset på åkanten och även tagit ner kaveldunets blad och stjälkar utmed det låga vattnet och det har givit ån en mer städad inramning,

De gamla ekarna har fått sällskap av unga ekar av olika tjocklek och den slytäta marken har gallrats så att den börjar likna en ekpark. 

Liksom de flesta träd i år har ekarna fått rekordmycket frukt och ekollon täcker nu marken i dungen

Nu är alarnas rötter ännu mer synliga än förut .

och här är det torrt, det är bottnarna man ställt i ordning för att aspen ska kunna lägga sin rom och få den skyddad mellan stenarna och förhoppningsvis ska vattnet forsa över stenbäddarna igen.

Klottret stör mej och då har väl klottrarna lyckats, för det var väl det som var avsikten. Här vänder jag och går tillbaka.

Baldersbrå utmed gångvägen

De 8 + 3 hästkastanjerna utmed ån fäller deformerade och stökiga blad i år,

och de taggiga skalen är inte ens gröna, men fröet ser ut som vanligt.

Närmare norr fylls vattnet på och det till och med rör sig lite.

Det stora spegeln under motorvägsbron har krympt.  En liten ask lyser ljusgrön och har fått behålla nästan alla sina blad, annars lär den ju vara först av lövträden med att fälla sina.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: