Skrivet av: brittakarolina | 31 december 2018

Nytt År

 

Har glömt köpa almanacka för nästa år och flera datum snöar ännu runt på lösa lappar. Går nog ner och skaffar en idag.

Jag fick två böcker till Jul, Kerstin Ekmans om Clas Bjerkander och Beata Arnborgs om Professor Vivi (Täckholm).          Bjerkander och Västergötland, så väldigt roligt att det blev trakten kring Kinnekulle vi bekantade oss med de sista åren Lasse levde, hans förfäder kom därifrån och vi hann bli tagna av platserna och markerna därikring.                  Vivi Täckholm som alla äldre känner till minns jag från krigsåren då hon och Saima Stenlid hade affär på Adolf Fredriks kyrkogata och sålde småplantor till krukväxter i Husmoderns blomsterklubb.

Jag har båda kvar att läsa för jag hade plockat ner en bok från bokhyllan för omläsning som jag sparat genom åren. Jag hade glömt vad den handlade om bara att den var spännande, Skälmarnas furste av Samuel Shellabarger. Den har kostat 3:20 kr och är tryckt 1950. Jag har fastnat i den ännu en gång, har bara några få sidor kvar. Minnet är märkligt, ännu känner jag inte igen något av handlingen och inte heller slutet.

Men sedan väntar ett par odruckna kaffekoppar(=olästa böcker)  dvs det godaste kaffet eller härligaste upplevelsen är den som ännu inte blivit avsmakad i verkligheten.

Och ett  GOTT NYTT ÅR 2019  önskar jag till alla mina bloggläsare.


 


Svar

  1. Jag har faktiskt ägnat en del av dagen att fylla i min nya almanacka.
    Kerstin Ekman är underbar att läsa. Har under hösten läst hennes Gubbas hage som är mycket tänkvärd, lärorik och fascinerande.
    Vivi Täckholm minns jag, men att hon sålde plantor kände jag inte till. Också hon en fantastisk människa. Undrar om du upplever boken du skrev att du höll på att läsa, Skälmarnas furste, lika spännande även denna gång, även om du inte kom ihåg den?
    Det där händer mig med filmer ibland. Jag vet att jag sett den, men kommer inte ihåg särskilt mycket när jag ser om den.
    Ber att få önska även dig en lugn nyårskväll och ett riktigt Gott Nytt År!

  2. Tack Eva, Ja så spännande att jag måste avsluta den innan jag kastar mig över de ”nya”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: