Skrivet av: brittakarolina | 02 april 2019

Rån i Upplands Väsby

Händelse eller ickehändelse? Blogg utan bild.

Det har varit många rån i Väsby Centrum under åren. Handelsbanken nära östra utgången fick påhälsning flera gånger och till slut flyttade de över till västra sidan och där konstruerade de en sluss för besökare att passera. Det funkade bra i flera år och under tiden slutade banken att hantera mynt. När de nu flyttat ut ur Centrum har de skippat slussen och folk går ut och in utan att granskas och alla vet att det finns inga pengar att hämta. Affärerna tar kort och uppmuntrar till kortbetalning, så rån ger antagligen inte tillräckligt för att löna en ansträngning.

Dock har vi på senare tid fått ett växlingskontor i centret trots att den ena affären efter den andra har slagit igen och stora bilder klistrats över varannan affärsentré.

Jag bor vid västra ingången och ser allt som sker kring den, särskilt nu innan träden fått löv. Idag for en ensam polisbil fram och tillbaks med larmljus påslaget från ena ingången till den andra och till slut drog den vidare. Jaha, något är på gång men tydligen inte  på den här sidan.

När jag senare gick ner för att tömma brevlådan mötte jag ett grannpar som berättade att växlingskontoret i Centrum rånats, en bil hade kört igenom södra entrén till Centrum, rånat växlingskontoret och åkt samma väg ut igen och var borta. Vi räddade oss in på Guldfynd sa frun. Bilen hade tydligen inte kört över någon inne i centret.

Posten hade kommit och en räkning till Gösta som står på min adress ville bli betald. Ska jag eller ska jag inte betala den och det måste jag fråga honom. Ringde Gösta på andra sidan jorden, han var hemma igen efter en månads flygande på en helt annan sida av jorden. När räkningen avhandlats och inget särskilt nytt hänt sa jag, det har varit rån här. Ja jag såg det, sa Gösta. Det visste han i Japan redan någon timme efter att det skett.

Framemot eftermiddagen ville jag nog se hur det såg ut nere i Centrum och gick ner. Växlingskontorets järnridå var nerdragen och det som syntes var spår efter bildäcken på det ljusa golvet, annars fanns inget som visade att här hände något dramatiskt i förmiddags.

Lokaltidningen och andra blad frågar folk numera: är du rädd att gå ut? och de får olika svar, många säger nej men flera andra svarar JAA.

Här kan jag sitta bakom mitt treglasfönster och de brott som begås ganska nära hinner jag inte uppfatta eller bevittna och rädslan infinner sig inte.  Rädsla kan uppstå av så många andra orsaker.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: