Skrivet av: brittakarolina | 16 juni 2019

I solgass vid ån

Då jag kom hem igår, ringde grannen på dörren med en  doftande hälsning från sommarhuset i Törndal. Två pioner fyllde hela lägenheten med väldoft.

Idag for jag ut igen, måste kolla hur det ser ut kring ån. Parkerade nere vid kommunens förvaringsplats för överblivet material. Där jag en gång för flera år sedan återfann Amundins isärplockade skulptur. Det som nu tornar upp sig nära ingången ser ut som de stora rören man skaffade för att skapa en parkourbana åt ungdomen på gamla gymnasietomten. Jag säger bara, ser ut som.

Nere vid ån, där den bildar  en liten sjö står en ensam Iris och blommar.De olika gräsen kring åkanterna blommar just nu och är ståtliga men jag har inte rätt teknik att få dem på bild. Sen blommar allt vi inte vill få in i trädgårdsland. Ryssgubbarna är väl nästan slut men kirskålen blommar pampigt, där den har sina reservat.

Ryssgubbar beskrev jag i juni 2013 och har inte närmat mig dem sen dess. Får de fortsätta att heta ryssgubbar när man förstår att de inte är så värst önskvärda och enbart ses som svårt ogräs?

Kirskål i blom, kommun-gräsklipparen har till och med sparat flera fält med blommande kirskål utmed ån, de är som en böljande vit-grön spetsduk.

Svårt ,att hitta rätt gräsnamn, här är mest hundäxing.

Hundäxing som blommar tydligt

Det blev för varmt att gå den skugglösa delen av vägen mot  Älvsunda,

Jag såg att jordhögarna som med skylt döpts till ”Moder jord” hade invaderats av ryssgubbar.

Törnrosor klättrar högt i träden utmed ån och blommar lika fint som de i går.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: