Skrivet av: brittakarolina | 17 juli 2021

Vi sitter ute

Karin fyller år, när är det nu hon fyller igen? Jag har slutat att fråga, det är lite onormalt att inte minnas datum för de egna barnens födelser. 1962, då det var dags för Karin att komma hade Lasses mamma sin födelsedag och vi såg ut att pricka in hennes datum i juli. Lasse var bortrest för jobbets räkning och min mamma hade kommit för att ta hand om pojkarna om jag behövde åka till BB. Det behövde jag och just på Gretas födelsedag, det kunde bli en lyckad nyhet för farmor. Men Karin dröjde och jag fick ett par värktabletter och skickades hem igen. Då blir det väl nästa dag? Neej, inte då heller, det var rörigt hemma, jag var nervös och min mamma hade inte nutidens perfekta hörhjälp och sa gång på gång, pojkarna gör inte som jag säger. Hur skulle jag kunna lämna den här cirkusen? Men nästa dag tog de emot mig på BB och såg till att Karin äntligen fick komma. Men det trasslade sig i mitt minne, så jag hade svårt att säga exakt vilket datum hon föddes. Lasse ja, han kom hem på eftermidagen samma dag när allt var över och kunde då få se det vackraste barnet norr om Slussen.

Här är kompisar och grannar samlade att fira Karin. Selina, Karin och Gösta står fortfarande.

Karin och Glenn bor i ett hus från början av 1900-talet där solen har svårt att nå ner till marken på innergården och man tror kanske att inget vill växa där. Det har visat sig att det man planterar där trivs och växer både på bredden och höjden. När det är hett ute är gården ändå sval och den har blivit den nära parken för alla som bor i huset.

Rosor trivs, här blommar Benjamin Britten framför en doftande kaprifol

Alfred har sommarjobbat i Dalens trädgård och ….

Christina, Karin och Selina

Brandliljor

Fågelbad av betong, som Karin och en granne tillverkat på gården för ett par veckor sedan.

Alexandra

Glenn och Lisa

Karin och Alfred

Det här hände för en vecka sedan.


Svar

  1. Det var roligt att du tog bilder mamma, det var en riktigt trevlig dag, tack för den fina uppvaktningen❤️ När du beskriver mina födelsedatum är det nästan identiskt med Alexandras. Vi trodde hon skulle pricka in sin pappas födelsedag men det tog tre dygn till innan hon tillslut föddes…. Jag skulle vilja säga att hon är född 10-13 augusti och jag är väl då född 7-9 juli…

  2. Men vad roligt att få höra, hade inte en aning om det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: