Skrivet av: brittakarolina | 06 december 2021

Rosor fram till jul

Det finns en Facebook-grupp på ett par tusen rosenälskande personer, varav rätt många lägger in bilder, frågor och svar om rosor under odlingssäsongen. Gruppen heter,”Vi som stödjer Svenska Rosensällskapet” och stödet är mentalt. December, när vi räknar ner dagarna fram till jul är bildkalendrarnas tid och många i rosgruppen har rosor så de kan fylla en hel kalender med sommarens vackraste rosbilder. I dag har man hunnit fram till lucka 6 och det är ovanligt att samma ros visas ofta. Rosens namn och odlingszon underlättar om man funderar på inköp eller har idéer.

Mina rosor är numera få och de växer vid sommarstället, dit längtar jag förstås, men det är just ett sommarställe utom räckhåll under de mörka årstiderna. Det är sparsamt med rosor i Upplands Väsby – men intill vår huslänga har en husägare en rosenhäck mot Dragonvägen, den blommar tidigt och ger de saftigaste och mest förföriska nypon.

Två rosor håller som bäst på att rota sig på baksidan av vårt hus. Jag tycker att alla i föreningen som vill ska få plantera sin egen ros, det skulle kunna glädja alla och hålla oss med blommor under hela växtsäsongen eftersom det finns så många olika blomningstider.

Clair Renaissance heter en av de nya och den blommar ännu den 24 oktober, när träden fällt löven.


Svar

  1. Det är en fin och sympatisk idé med rosor i föreningen, så härligt det skulle kunna bli med ganska enkla medel🌸🌿❤️

    • Ja när jag föreställer mig, så blir det väldigt fint.

  2. Jättebra idé med rosplanteringen. Det skulle ju innebära att planteringen sköttes väl och vårdades ömt skulle jag tro.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: