Skrivet av: brittakarolina | 16 december 2021

En tur till Sigtuna

Vädret varierar och överraskar ständigt med något oväntat. Efter de rekordkalla dagarna med is och snö, smälte allt bort igen. Längtade efter att åka till bokhandeln i Sigtuna, den var förr en skattkammare för den som letade efter bok-klappar. Behövde åka tidigt för att ta vara på dagsljuset men onsdagen kändes ändå som norr om polcirkeln.

Garaget var genomblött och bilarna helt överdragna med vatten, så blir det alltid när snön smälter och garaget ligger i vägen för smältvattnet.

Sigtuna, parkerade utan trängsel, där staden ”börjar”, men hu vad det såg grått ut, hit åker man annars bara i vackert väder.

Lite av Visbykänsla kan koma över en bland kyrkor och ruiner.

Sigtuna rådhus får vanligen visa upp sig ståtligare, men det blev väldigt litet då den blå skåpbilen parkerade på torget.

Stora gatan genom stan, Många affärer med lockande julskyltningar men som i gamla städer kan det vara svårt att ta sig in över höga trappsteg och andra hinder.

Bokhandeln hade förändrats men inte till det sämre. Jag märker att jag behöver exponerade omslag, inte tysta bokryggar för att lockas till läsning, om jag inte har ett författarnamn att fråga efter förstås.

Rikligt exponerade omslag bidrog till att min kasse blev tung när jag trixade mig ut på gatan igen och for hemåt.

Tänkte slå två flugor i en smäll och uppsökte stenladan i Steninge på hemvägen. Ett nybyggt område som fått namnet Steninge Slottsby har växt upp ett par stenkast från stenladan och förändringen av ladans verksamhet är påtaglig. hela framsidan av den pampiga ladugåren, ”stenladan” var i går möblerad med cirkusvagnar för godisförsäljning och lotterier.

.

Vad jag behövde var en kaffetår och det fick jag till slut inne i lagårdens mörker. När jag kom ut var det lika mörkt utanför.

.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: