Skrivet av: brittakarolina | 19 december 2021

En burk med lock till godis

Har fått för mig att jag vill hitta en bonbonjär just till den här julen. Men jag har börjat förstå att trots den enorma försäljningen av lösgodis, mellanlandar aldrig de små bitarna numera i en vacker skål med lock.

Jag far till mitt närmaste köptempel för att leta. Eftersom jag inte ärvt någon godisskål med lock, de hör hemma i andra århundraden än de jag upplevt, får jag leta bland nytillverkade i glas eller porslin. Men nej, de finns inte.

En del av affärerna i det här varuhuset har som många andra drabbats av dålig lönsamhet och fått slå igen. Det som räddar verksamheten tillfälligt (?) och som drar in med sina dofter är snabbmatsställen eller hav av just lösgodis i genomskinliga plastlådor som lockar med tusen färger.

Efter att ha avverkat två våningar känns luften jolmig kanske en kopp kaffe kan ge ny kraft. En väl skyddad lägereld flammar vid rastplatsen.

Mitt letande gav inget, så jag for hem och prövade på nätet.. Bertil Vallien har formgivit bonbonjärer i glas åt Boda på 60-talet. Auktionshusen har bilder på extrema skapelser, jag får kolla om något lite enklare dyker upp där eller hos Tradera, men till jul blir det nog inte.


Svar

  1. Hoppas du hittar den perfekta bonbonjären (det är ett underbart ord!), även om det tar lite tid. Hoppas allt är bra med dig, önskar dig en fin fjärde advent och god jul! Varma hälsningar från Sara Bergmark Elfgren

    • Hej Sara, jätteroligt att höra av dig och jag önskar dig också en fin jul och många sköna dagar efteråt. Tusen hälsningar Britta

      • Tusen tack!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: