Skrivet av: brittakarolina | 22 januari 2022

Väsbyån städad

22/1-22 Den här bloggen är en vecka gammal och det ser inte längre ut som på bilderna längs ån i Upplands Väsby. Vinterdagarna är obeständiga, temperatur och nederbörd varierar häftigt och just nu är det ett nytt, vitt snötäcke som gäller.

16/1-22 Har varit inomhus i väntan på att iskanorna som bildats av den smältande snön på gångvägarna, ska sandas eller smälta bort. Gissade i söndags att det trots ett dystert gråväder, kanske var dags att pröva en å-vandring.

Mycket vatten i ån och kanterna rensade från sly och vissen vass. Så fint ! Skräpet även på sidan åt järnvägen undanröjt. Ska ån äntligen få bli en levande tillgång i Upplands Väsby?

Tågen rusar tätt förbi med ett par minuters mellanrum, vartefter min hörsel försvagas retar jag mig mindre på deras oljud. Järnvägen är upphov till vårt samhälle och ljudet från den har kommit att ses som en olägenhet. Jag brukar möblera med en överbyggd järnväg där den skär genom Väsby, ett ljuddämpande rör där tågen kan passera utan att störa de som bor närmast,

Här söderut har det varit lite kusligt att gå mellan täta buskage och en tillstökad grafittivägg, Det finns kärlekslöst behandlade områden i Väsby och skillnaden är stor. när man rensat undan oplanerad och taggig grönska.

Till och med kullen under Mälarvägsbron som såg bedrövlig ut, har man plockat undan alla sopor från. Det är verkligen vilsamt att se. Andra sidan av ån är ju svår att nå annat än med långarmad maskin eller med båt.

Så här långt var gångvägen avsmält, jag ville se ekarna lite längre fram

Men där kom jag inte förbi, , så jag vände och gick tillbaks.

De namnlösa konstverken lite här och där utmed ån har farit illa av vädrets växlingar men händerna vid ett brofäste ligger stadigt kvar.

Vattenspegeln där ån vidgar sig till en sjö


Svar

  1. […] Väsbyån städad […]

  2. Akta dig i halkan! Jag går bara ut med piggeskor (icebugs) nu

    • Tack Elle-Kari, ja jordens dragningskraft är väldigt stor just nu på våra gångvägar. Men nu har halva vintern gått (enl.Lotta Vesterberg) och bara hälften är kvar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: