Skrivet av: brittakarolina | 13 mars 2022

Enögd

12/3 2022

Jag började se dåligt, det blev disigt i alla väder, glasögonen gjorde ingen nytta och jag behövde nya. Det fick till resultat att jag skickades till operation av gråstarr, ett öga i taget. Därför är jag just nu färdig med ett av ögonen. När jag tar av mig glasögonen ser jag klart både på långt och nära håll med det behandlade ögat och det känns jättelyxigt. När brillorna är på blir allt en gröt och jag får ta stöd mot väggarna, alltså tar jag av dem. Jag går ut en runda för att se Väsby med mitt nya öga.

Ladbrostenen

Ingrid lät göra ladbron och hugga stenen efter sin man och två söner, Ingemar, Dan och Banke. Vattnet gick högre upp på vikingatiden och ladbron var förmodligen en kaj vid vattenleden. Hugo Sabel på sin tid bekymrade sig för att man lett ån under järnvägen fel så att den inte hade kontakt med stenen.

Här kommer ån fram under järnvägen och och när det är högt vatten syns den ganska bra från stenen.

Rensdammarna hade speglande vattenytor en ganska kort tid, nu trivs och trängs den vattenlevande grönskan under sommaren och vattnet är knappt synligt. Kaveldun strax innan det flyger.

Andpar som överlever i Väsbyåns giftiga vatten.

Åfare ,vikingabåten på sina vita pelare, syns bättre som en spegling i vattnet än uppe i luften med den mörka skogen som bakgrund.

Hundar är vi vana vid, det är lite ovanligare med häst på band.

Isen ännu kvar på dammarna. De vissna mörka löven hjälper isen att smälta.

Äldre lind med livskraften kvar.

Hasselhängen är de enda synliga tecknen på att växterna vaknar, marken är ännu hård och isarna ligger fortfarande.


Svar

  1. Du tog väldigt vackra foton med den ”ena” ögat i alla fall. Hoppas du inte behöver vänta för länge innan du får det andra ögat åtgärdat.

    • Lite berodde det nog på solen och värmen just i går också. Nu väntar jag på nästa öga som på en odrucken kaffekopp , det blir om 14 dagar.

  2. Glömde kommentera den vackra väven på din header. Underbar!

  3. Grattis till ögat! Särskilt nu till våren när allt blir mer synligt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: