Skrivet av: brittakarolina | 26 mars 2022

Bilder från förr

Jag läste ett meddelande i mobilen att eftersom jag tryckt på gilla för en ungdomsbild av en numera vithåring fick jag nu ta fram en ungdomsbild av mig själv och visa upp. Det finns ganska få sådana men det var roligt att leta och de jag fann var som att titta på en helt främmande person och frågan hur det kunde bli som det blev steg fram, När jag sedan satt där med fyra bilder läste jag meddelandet en gång till och såg att det var daterat för ett år sedan och det hade jag nog missat helt, det var knappast aktuellt längre. Men jag blev så förtjust i det här glada barnet, så jag vill visa henne ändå.

Två år, bor i Malung

Sju år, bor i Uppsala och har just börjat skolan

Tolv år, bor i Stockholm på Kungsholmen och går i Sveaplans flickläroverk

Fjorton år, på fjällvandring med moster Hilma. Här vilar vi ett par dagar på ett litet familjpensionat i Tossåsen. Hunden hette Raff (Rough) och tillhörde en äldre fjällvandrande herre som blev förtjust i Hilma och som gärna såg att jag blev vän med hunden. Men det hjälpte inte, Hilma var mycket rädd om sin självständighet.


Svar

 1. Så gränslöst roligt att gräva i sina föräldrars efterlämnade bilder och dagböcker. Jag är nog ovanligt bortskämd på den fronten, både mamma och pappa lämnade efter sig en mängd fotografier och anteckningar.

  För att inte tala om hur roligt det är att kontakta människor och visa dem 50-80 år gamla bilder, ofta utan att de ens vet vem jag är.

  • Och tänk så mycket bilder som ligger och saknar uppgifter om namn på platser och folk och när de är tagna. Digitala kameror och mobiler hjälper oss med det men hur länge kan vi säkert nå dessa bilder om de inte är nedskrivna?

 2. Så roligt att se dessa bilder. Jag har också just påbörjat bakåtresan mot barndomen och längre.

  • Hej Elle-Kari, de sista två veckorna har jag tack vare dig haft kontakt med muséerna i Uppsala och Norrköping. Jag samlar mig till ett rapport-mail snart. Grattis till din bakåtresa, du kommer inte att få tråkigt.

 3. En sån söt flicka! ❤
  Jag är rätt bortskämd med att ha tillgång till gamla foton, dokument och dagböcker och försöker just sortera det efter bästa förmåga. Verkliga skatter!

  • Hej Margareta (?), vad roligt att du säger det, jag ser det ju nu på bilderna, men fick aldrig någonsin höra det, för då kunde jag tro att det räckte för……. ja för vaddå ? Bra att ha tillgång till sitt eget förflutna, det ger ofta svar på gåtfullheter.

 4. Ja, och märkligt – och kanske sorgligt – nog upptäcker man det inte förrän man kommit lite till åren och trappat ned på andra aktiviteter…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: