Skrivet av: brittakarolina | 19 augusti 2022

Födelsedag

Det är 30 grader varmt, hjärnan har stängt av och kroppen vill inte flytta sig. Alla mina närmaste är bortresta, arbetar eller har ont, men Gösta skulle komma på eftermiddagskaffe. Jag sov lite länge och när jag satt och knaprade min musli ringde det på dörren, på med morgonrocken och där stod Gösta och Missy – redan. Jag fick hoppa över hårtvätten och allt jag tänkt göra för att lägenheten skulle se ut som om jag hade en hemhjälp och på med kläderna.

Vi hade inget program förutom att jag lovat eftermiddagskaffe och inga fler gratulanter var i antågande. Kanske vi kan åka på en utflykt, till Sigtuna eller något ställe du tycker är roligt, sa Gösta. Ja det gör vi.

Medan jag plockade undan och klädde mig lutade Gösta huvudet på en kudde i soffan och somnade. Klockan hann då bli smörgås (lunch) och jag rostade ett par brödskivor och vi drack lite te. Värmen pressade och vi satt och pratade och när kaffestunden närmade sig kändes utflykten helt överflödig,

Vi går ner till fiket på gatan, de har bra kaffe och oslagbara jordgubbsbakelser. Det gör vi.

Vårt lyxiga fik, Kardemumma,

Vilken tur, det fanns några bakelser kvar och vi satte oss ute på den vidgade trottoaren som hör till Bengt Sparrmans torg. Två stora träd, varav en lind silar ljuset och skuggar borden och det kom till och med ett par vindpusrtar och letade sig ner till vårt kalas. Gathörnet känns så kontinentalt och trafiken kommer mycket nära, det kunde lika gärna vara i Köpenhamn eller Paris.

Kardemummas jordgubbsbakelser

Gösta

Det mest trafikerade hörnet i Väsby.

Det stiliga tvillingparet

Missy, glädjespridaren nummer ett fick vara under bordet.

Det här var en varm och vacker dag med mycket glädje och förhoppningar, jag hade pratat med alla som inte var med och vet nu att här är bästa stället att fira något.


Svar

 1. Grattis på födelsedagen!!

  önskar Jens från din blogg

 2. Grattis i efterhand!
  Den där jordgubbsbakelsen ser verkligen läcker ut.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Tack Ingrid, det var en bra dag och nu har vi fått en skvätt regn men inga översvämningar. Hoppas du får en fin söndag ! Kram, Britta

   • Detsamma till dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: