Skrivet av: brittakarolina | 14 februari 2023

Valentins dag

och alla hjärtans dag

God Morgon

I dag är det Valentins dag, vi har faktiskt en Valentin bland barnbarnen så

GRATTIS VALENTIN !

och grattis med ett mycket gammalt hjärta från 1969 till alla som tittar in på bloggen.

Dessutom klappar det just nu för konstnären Bo Mossberg och har gjort så i 60 år, det var då vi flyttade in i Ägget och där Bo fortfarande bor. Jag såg hans utställning i Konsthallen i söndags, det var sista utställningsdagen och hans blomster gjorde mig som vanligt upplivad. Han är vår tids Palmstruch. De som gillar växter vet vem det var. Han skapade vår första flora (med bilder) och Mossberg har skapat vår senaste. Palmstruchs syfte var att ”kommentera och illustrera inhemska växter på kall jord”. Vi möter Palmstruch och hans utsökta etsningar i lösa blad från slaktade 200-åriga floror eller i band till priser med flera nollor. Bo Mossberg finns här och nu och hans flora är tillgänglig för alla, den finns att köpa och på biblioteket, man går till den när man vill se en bild på växten man undrar över. Många växter har en skiss av sin biotop i bakgrunden och den är också uppdaterad med de nyare vetenskapliga namnen.

Både Palmstruch och Mossberg har haft medarbetare som står för växtbeskrivningarna, för Palmstruch en lång rad namn och för Mossberg bara ett, Lennart Stenberg.


Svar

  1. Grandios vy av himlen över huset som jag inte minns vad det heter. Magnifik tulpanbukett och väven (som jag förstår du har komponerat) så helt underbar. Jag har faktiskt ingen bok av Mossberg. Var som hastigast inne och googlade och fann att han har varit enormt produktiv. Skall fördjupa mig i hans produktion och se till att skaffa det som intresserar mig mest. Tack för ett vackert och informativt inlägg.

    • Tack Eva för din positiva kommentar, Bo Mossberg är nu 87 år så hans produktion har väl ändrat hastighet också. ‘Men han var igång redan på 70-talet med svampar och orkidéer innan det stora växtintresset blivit högintressant för förlagen.

  2. Tack så mycket❤️❤️

    • Hej Alfred ! Ditt andranamn vilar sig hela året så att det ska orka ta emot hyllningarna på alla hjärtans dag. Kram Mormor.
      Hur många heter Valentin i Sverige? … 8 900 män heter Valentin i förnamn. Av dessa har 1 093 Valentin som tilltalsnamn. Snittåldern är 22.9 år.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: