Skrivet av: brittakarolina | 04 maj 2023

Rosa moln 1:a maj

Träd som gläder oss med rosa skyar av blommor tidigt på våren har blivit vanligare i parker och nyplanteringar. Jag gick ut första maj för att kolla om några slagit ut och tog vägen om Elisparken, där kanske den ensamma Magnolian slagit ut. Den hade fortfarande helt slutna knoppar och raden av rosa träd utanför f.d. Medborgarhuset såg bleka ut, ett par av dem är döende och den blomning de brukat bjuda på är inte lika häftig som förr. Det började regna.

Ett par större träd med mörkare rosa blomning än raden framför Medborgarhuset, står runt hörnet med många outslagna knoppar. Medborgarhuset är en sorglig del av Centralvägen, så övergivet och saknat av många Väsbybor. Vi hade bl.a.en bio. När bestämmer man sig för dess framtid?

Gick ner mot stationen, hade inget regnplagg och vattnet började tränga igenom. De rosa träden i järnvägsparken såg inte ut att ha slagit ut och jag vände men tittade på baksidan av gymnasiet, lite rosa skymtade bland de nyanlagda kullarna längre ner. Björken i båten eller stocken framför glasväggen var ännu kal och det blir spännande att se vad som planerats att växa kring träföremålet. De nybyggda husen på motsatt sida av gatan gör sig fint speglade.

Äntligen utslagna körsbärsblommor. Runt hörnet på ett hus på Genvägen fanns de.

Regnet fortsatte att strila så jag raskade hem.


Svar

  1. Så vackert det blommar! Här på Odvalds har vi paradisäppelträd och de är också på gång.
    /Ingrid

    • Åh redan, de är också vackra. Här har våren haft lite svårt att komma igång så när de tidiga träden blommar blir man upprymd. Det lär bli varmare nästa vecka, det får gärna vara lagom./Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: