Skrivet av: brittakarolina | 07 maj 2023

Den vanliga rundan

Första majrundan blev lite förkortad av regn och när solen lyste så lockande igår gjorde jag om promenaden i långsammare takt.

Kring Östra ingången till Väsby Centrum finns många rabatter och jag har gnällt på att man stympar växter till former som växterna inte själva gillar. Nu har det hänt att en nyplantering har fått buskar som ännu inte drabbats av saxen och de visar upp sin finaste blomning. En Stjärnmagnolia och en Forsythia och mellan dem en knoppande Rosenkvitten. Nätterna är kalla och Magnolian har fått topparna brunfrysta.

En familj med orädda sparvar yrde runt i buskarna.

Suseboparkens stora rosa träd är helt utslaget, hade hoppats få se vatten i den lilla rännilen utmed gångvägen, men den var ännu torr. En dam jag mötte berättade att dagen innan hade en stor del av parken varit översvämmad, någon läcka hade uppstått i den påkopplade vattenströmmen med en sjö som följd.

I en lind på Centralvägen satt en liten tofs av kvistar och just när jag passerat såg jag nog något runt som toppade rissamlingen, gick tillbaka och ja där låg en fågel och kanske värmde ett par ägg. Inget tak över boet som skydd.

Ännu ett varv runt Medborgarhuset, nu har alla blommor öppnat sig och

Här satt man förr under rosa skyar och lite senare på sommaren under lätt skuggande grönska och fikade på nya konditoriet.

På gymnasiets baksida har flera rosa träd planterats, här har blommorna rynkade och flerdubbla kjolar. Från höghusets fönster ser man helt nya kvarter med grönklädda kullar, många rosa träd och hus i flera färger.

De stora glasväggarna fördubblar allt.

Vinden kyler fortfarande men våren har ändå kommit igång och allt som slår ut är välkommet.

Och utanför vår dörr har tulpanerna trängt upp mellan fjolårets löv i gatuplanteringen, de är många och svagt gulaktiga.


Svar

  1. Så vackert det blommar hos dig!
    Ha en fin kväll!
    /Ingrid

    • Tack Ingrid, vissa dagar ser man det vackra mer än vanligt, solen bidrar förstås.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: