Skrivet av: brittakarolina | 29 juli 2016

Ängsjö – en utflykt

När barnen gick i skolan hade de ibland en friluftsdag och de skulle då cykla till Ängsjö. Det är ett friluftsområde som ligger i grannkommunen Järfälla och har Mälaren som en gräns. Vi läste på nätet och såg att de förutom café och bastu hade en handikappvänlig strandpromenad och mer behövdes inte för att vi skulle önska oss dit. Vi hittade vägen från Stäket utmed Mälaren och parkerade på ett tröttsamt avstånd från något som på håll såg livaktigt ut. Grovt grus att forcera men efter några hundra meter var stigen asfaltbelagd. Vi passerade kafébyggnaden vars trappor avskräckte och följde stigen mot vattnet och kom till slut ner till stranden.

DSCN7802En fin liten badplats i viken med rymlig gräsmatta kring och många småbarnsfamiljer.DSCN7799

och en städad grillpavilong

DSCN7800och en märklig samling stora stenblock på udden intill. Strandpromenaden gick bakom vassruggar och vi ville se öppet vatten, var vi lurade eller hade vi lurat oss själva? Marken doftade sensommar, områdets tusen hasselbuskar hade släppt sina nötter framför oss  och äppelträden i de övergivna trädgårdarna var fulla av frukt.

DSCN7807Här står ett äppelträd som vägrat att ge upp.

Vi tog oss tillbaks till bilen och tycker i efterhand att Ängsjö är en plats för unga människor med starka ben och att cykla hit på skogsvägar under den gröna årstiden kan vara en upplevelse.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: